Taal: Nederlands (geactiveerd) Taal: Venloos

Welkom bij het Theater van 't Laeve

Welkom op de website van het Volkstheater Frans Boermans genoemd naar de, in 1999 overleden, grote Limburgse tekstdichter Frans Boermans. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk met het doel theatervoorstellingen in het plaatselijke dialect mogelijk te maken naar de ideeën van Frans Boermans.

Nieuwe voorstelling uitgesteld naar 2022

Hoewel Volkstheater Frans Boermans momenteel geen nadelige gevolgen ondervindt van de coronamaatregelen, zal de eerstvolgende voorstelling toch uitgesteld worden. De editie die gepland stond voor november en december 2021 wordt verplaatst naar dezelfde periode in het jaar 2022.

Het bestuur is tot dit besluit gekomen na de beslissing van de Venlose Revue om hun voorstelling van 2020 naar het volgend jaar te verplaatsen. Om een overkill aan dialecttheater in een korte periode in 2021 te voorkomen, is deze verplaatsing naar mening van het bestuur voor alle partijen een betere optie.

Omdat de periode tot november 2022 nog erg ver weg is, onderzoeken we momenteel de mogelijkheid om tussentijds een kleiner opgezet stuk op te voeren. Hier zal de komende maanden een beslissing over worden genomen.

Volkscultuur

Volkstoneel leeft in Noord-Limburg, de voorstellingen zijn meestal uitverkocht. De productie wordt mogelijk gemaakt door instellingen en ondernemers die de volkscultuur een warm hart toedragen.

Deze website kunt u ook lezen in het Venloos dialect.

Medewerkers

Kijk hier voor medewerkers.

Acteurs 

De acteurs verschillen per voorstelling. Kijk hier voor de voorstellingen met acteurs

Data en kaartverkoop nieuwe voorstelling

Klik hier voor data en kaartverkoop (volgt later).

Privacywet AVG 

Onze stichting zal de wet "Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG" toepassen en alles doen om persoonsgegevens veilig te stellen.