Taal: Nederlands Taal: Venloos (aktief)

Veurstellinge

De veurstellinge van Volkstheater Frans Boermans:

Historie

De ierste oètveuring in 2004 waas ‘t tenielstök "Heibel op 't Hetje" det zich aafspeulde in ein volksbuurt van Venlo umstreeks 1950. Speulers, regisseur en de minse achter de scherme brachte ein ónvergaetelik stök 17 kier op de planke in ‘t Citytheater de Avenue in Venlo.

In 't naojaor van 2006 volgde de oètveuring "Nova Venlo" in de Maaspaort in Venlo. Wie reagere einkinnige en chauvinistische Venlonaere op 'n nieje en gevaorlike umgaeving. Geschreve door Frans Pollux

In 't naojaor van 2008 woort "Ze Kump" op de planke gebrach.'t Verhaol geit euver de Oranjevereiniging die eur jubileum viert. Geschreve door Frans Pollux

'n Speciale oètveuring waas in december 2009 en 2010 in de kepél van de Mutsaersstichting in Venlo met "Sjraar de Clochard" Ein in de kerssfeer geschreve stök van Frans Boermans.

In november 2011 stónd "Heb geej ouk de Razzeldazzel" op stapel.Kroegbaas Nol Detillon veult zich krank; ouk zien klante hebbe allemaol wat. Dochter Francien vindt det zeej zich aanstelle en verzekeringsagent Kletskes haet 't juuste recept.

In september 2013 woorte 14 kier de veurstellinge van de "Beej ós in de Floddergats" oetgeveurd. 'n Verhaol euver leefde en bedrog det zich afspeulde in 't kleinste sträötje van Venlo, geschreve door Sef Peeters.

Vieftieën volle zalen trok 't Patternaat in november en december 2015. Det ging euver 'ne groep wièkbewoeëners die gelök en dreufenis same deilde in eur: "Patternaat", geschreve door Sef Peeters.